Курс за аниматори B2

p1410069p1410098От 4 до 6 юни се проведе поредна среща от курса за аниматори. Това са младежи, които доброволно  помагат  в организацията и провеждането на детските ни лагери. Това е втората група аниматори, с която работим и курсът е вторият пореден за тях. Мястото на нашата среща отново бе най–благоуханният град, градът на розите – Казанлък. По-конкретно – центърът за деца и младежи „Оазис“.

p1410134Основната тема на този курс беше човекът и неговата душевност. Запознахме се по-добре с образа на Мама Маргарита – първата съветничка на Дон Боско – създателят на Превантивната система, към която се придържаме.

Последва беседа на тема “Психологически анализ на св. Йоан Боско“. В нея ни беше разказано по-подробно за младите години на дон Боско. За огромната роля, която майка му оказва при неговото развитие след смъртта на баща му. За неговите студентски години и чувствата , които изпитва докато живее в семинарията. За бащинските отношения, които той проявява към своите момчета впоследствие и за педагогиката му като цяло.

След края на тази беседа имахме възможността да направим интересни колажи от различни изображение, които да говорят за нас самите, за това което усещаме, харесваме, и искаме от живота си. Последва още една беседа изнесена ни от Марина Грозданова свързана със възрастовата психология и влиянието на околната среда. Няма аниматорска среща, която да протече без някаква игра тази среща не беше изключение. Играта се казваше:” Построй камбанария”, и освен че ни накара да се забавляваме искрено, ни и научи как да работим по- добре в екип.

Беседите, които ни бяха изнесени в оставащото време ни запознаха по-обстойно с психологията на личността.

Петя, аниматор

КОМЕНТАРИ

Коментара

Comments are closed