Отличие от Община Казанлък

Източник: БТА

Община Казанлък отличи трите най-добри младежки инициативи на 2014 г.Община Казанлък награди с призове и грамоти трите най-добри младежки инициативи за 2014 година, съобщават от пресцентъра на общината. Награждаването е станало на официална церемония в Младежкия дом.

Кметът на община Казанлък Галина Стоянова е връчила наградата на класирания на първо място проект „Излъгал бурята“ на „Юнайтед авангард артист“. „Организацията се изправя очи в очи с проблемите и „забранените неща“, които дебнат младите хора отвсякъде, като говори открито за зависимости, нелечими болести, трафик на хора и се ангажира с дейности за тяхната превенция, превъплътени във филми. Благодарение на проекта „Излъгал бурята“ бе спасен един човешки живот, припомнила Галина Стоянова. На второ място е бил отличен Младежкият център за развитие – „Взаимопомощ“ за инициативата „Еко фест Копринка 2014“ и организирането на благотворителен концерт в помощ на пострадалите от наводненията. Третото място е спечелила Фондация „Дон Боско – България“ при Католическата църква за ежегодната младежка инициатива „Повече спорт, по-малко зависимости“, с която се отбелязва Световния ден за борба с тютюнопушенето и обединява ученици от казанлъшките училища в една кауза.

За младите хора от община Казанлък предстои откриване на офис в Младежкия дом на 21 февруари, тази година, който ще бъде на разположение на всеки млад човек желаещ да обсъди и организира проект или инициатива, осигурени са всички технически средства за работа, презентация, обучения, както и ново озвучаване, уточняват от пресцентъра на общината.

Казанлък, 16 февруари /Румяна Лечева, БТА/

КОМЕНТАРИ

Коментара

Comments are closed