Скаутски лагер, 21-22. май 2022, гр. Казанлък

„През уикенда на 21 и 22 май скаутски патрул от Стара Загора проведе първия си за годината лагер. Този патрул е сформиран през февруари тази година и е вторият, който Българската католическа скаутска група и фондация „Дон Боско България“ имат в Стара Загора. В това място Скаутската група е нарeчена на едно от имената на града: „Заралии“.
Лагерът се проведе в град Казанлък, като момчетата имаха възможност да правят пешеходни обиколки на околността. Бяхме на язовир Копринка и на Мегалита в село Бузовград – „Вратата на богинята“.
В този първи лагер целта беше да се консолидира патрулът и да се научат основни понятия за скаутския опит, по-специално подготовката на огъня и направата на възли с въжетата.
Редувахме разходки с моменти на учене. Лагерът беше успешен и подготви момчетата за следващото лятно изживяване, по-дългият лагер, който ще се проведе по време на юлската ваканция. Там, заедно с всички членове на другия патрул, старозагорските скаути ще затвърдят груповата си идентичност, някои членове ще дадат своите обещания и всички ще затвърдят пътя, който са поели, за да бъдат „винаги готови“ да служат.“
Маркос Дала Сиа
Основен организатор и помощник за лагера беше ЕКС доброволецът Франтишек Шустек, който работи в Стара Загора по проект „Образованието – ключ към по-добро бъдеще 3“, 2021-1-BG01-ESC51-VTJ-000037011, съфинансиран по програмата на ЕС „Европейски корпус за солидарност“

КОМЕНТАРИ

Коментара

Comments are closed