Среща за планиране на летните лагери, 18-20.02.2022, гр. Казанлък

От петък 18. до неделя 20. февруари в град Кaзанлък се проведе първата среща за планиране на летните лагери за 2022 г. В срещата участваха 21 човека – аниматори, ЕКС доброволци и салезиани. Като на всяка подобна среща имаше работа, игри, почивка.
Съботната сутрин беше предназначена на обучителната тема „Превантивната система на Дон Боско“ – тя се стреми да обърне внимание на важните точки от педагогиката на Свети Йоан Боско и специалното му отношение към младежта. Следобяд бяха договорени образователните теми, които да се обсъждат с децата по време на лагерите.
Срещата протече в семейна атмосфера на радост и ентусиазъм. Всички останаха доволни от получените резултати и от ангажираността на участниците към предложенията.
Надяваме се преди лятото да проведем втора среща, която да завърши координирането на програмите на всеки лагер и така да осигури за поредна година атрактивно и богато изживяване за младите хора в България.
Маркос Дала Сиа

Ето и впечатленията на една от аниматорките – Яница:
„От 18. до 20. февруари се проведе първото планиране на летните лагери за 2022 година. В началото бяхме посрещнати от големите усмивки от доброволците от Европейския корпус за солидарност. Следващият ден започна с кратка темичка – превантивна система, която сигурно ще ни помогне по време на летните лагери. След това помагахме с дървата за бъдещите студени дни. Денят завърши с началната подготовка за лагерите. Разделихме се на екипи, които започнаха постепенно да подготвят лагерите. В моята група – екип за лагера за момичетата, в началото се върнахме към крайната оценка на последния момичешки лагер. След това започнахме да избираме три цели на лагера. Създадохме и общ диск, за да можем да споделяме идеите си за лагера и в останалото време, когато не сме заедно. С това приключихме този път. Ще продължим през май на следващата среща за планиране на лагерите, където вече ще сформираме програмата на лагера.“
Основен организатор на срещата бе доброволецът от Европейския корпус за солидарност Франтишек Шустек, който работи в Стара Загора и Казанлък по проект „Образованието – ключ към по-добро бъдеще 3“, 2021-1-BG01-ESC51-VTJ-000037011, съфинансиран по програмата на ЕС – ЕКС.

КОМЕНТАРИ

Коментара

Comments are closed