Летен лагер момичета, 20-25. юли 2021, село Малчика


„Летният лагер за момичетата, посещаващи центъра на фондация „Дон Боско България“, тази година се проведе от 20.07 до 25.07. в село Малчика. Прекарахме много хубави дни заедно, изпълнени със забавление и време с приятели. Разсъждавахме върху сътворението на света, израбоtихме макет на слънчевата система, правихме бижута от епоксидна смола, оцветявахме тениски. Бяхме много сърдечно приети от нашите домакини и се включихме в организирания от тях празник посветен на възрастните хора – нашите баби и дядовци. Опитахме се да ги зарадваме с подготвени от момичетата песни и танци. Посетихме Крушунските водопади, където се насладихме на прекрасната природа и хубавото време. Момичетата бяха много щастливи, че успяхме да отидем два пъти на басейн в близкия град Левски, където много се забавляваха. Така с много положителни емоции събрани през тази седмица се прибрахме в Стара Загора.“
Анна Кисьова, асистент
Основен организатор и помощник по време на лагера бе ЕКС доброволката Анна Ротреклова, която работи при нас, в Стара Загора по проект „Образованието – ключ към по-добро бъдеще 2“, 2020-2-Bg01-ESC11-079379, съфинансиран по програмата на ЕС „Европейски корпус за солидарност“. Организирането на част от игрите по време на лагера бе неин личен проект.
В лагера активно се включиха и Анна Чернохорска и Людмила Схейбалова, краткосрочни доброволки по програма Cagliero, на партньорската ни организация САДБА, Чешка република.

КОМЕНТАРИ

Коментара

Comments are closed