Четвърти футболен турнир – „Повече спорт, по-малко дим“

футболен турнир  „Повече спорт по-малко дим“На 21.05.2015 за четвърти пореден път на мултифункционалната площадка в двора на „Салезиaните на Дон Боско“ Казанлък, фондация „Дон Боско България – клон Казанлък“ провежда футболен турнир за младежи от средните училища в града. Този път – рекордно – участват осем отбора – на ПГ „Иван Хаджиенов“, два отбора на на ПГЛПТ, на ХГ „Св. св. Кирил и Методий“, на ПГТТМ, сборен отбор с предатвители на математичекста гимназия, както и отборите на „Дон Боско“ и „Взаимопомощ“.

Турнирът е организиран от фондация „Дон Боско България –клон Казанлък “ в сътрудничество със СНЦ „Младежки център за Развитие – Взаимопомощ“ с финансовата подкрепа на Община Казанлък

Специални благодарности опранизаторите отправят към Община Казанлък, която предостави средства за наградите за участниците, вода и лека закуска, а също помага с медицинското лице и наличието на съдии.

футболен турнир  „Повече спорт, по-малко дим“Момчетата са мотивирани и както повечето момчета играят с явно желание за победа.

Поради големия брой отбори и факта, че турнирът се провежда само в един ден, днес игрището ще е оживено до късния следобед.

Инициативата е включена от четири години в Младежкия общински календар и е насочена към акцентиране върху спорта, като начин за превенция на някои недобри тенденции сред младежите в наши дни.

футболен турнир  „Повече спорт, по-малко дим“Тази година бюджетът на турнира бе предложен от екипа на фондацията и бе гласуван от самия Младжеки общински съвет – една промяна, която допринася за самостоятелността на този младежки орган.

Награди са предвидени за 1-во, 2-ро и 3-то място, както и за голмайстора и най-добрия вратар.

Турнирът продължи цели седем часа.

Победители станаха младежите от Техникума по туризъм и текстилна промишленост, втори бяха възпитаниците на ХГ „Св. св. Кирил и Методий“, а трети момчетат от махано техникума.

За най-добър вратар бе обявен Димитър Фьодоров от механо техникума, а голмайстор стана Басил балашев от ХГ „Св. св. Кирил и Методий“.

Още снимки:

във Фейсбук албума от турнира

КОМЕНТАРИ

Коментара

Comments are closed