Буквиада

Буквиада„Буквиада” – олимпиада, посветена на буквите, впусна в надпревара около 30 деца от кв. „Лозенец” на 24 май. Събитието организира фондация „Дон Боско България.”

Преди самото съревнование, Кирил и Методий – преоблечени служители на фондацията – разясниха на децата значението на празника и разказаха за просветното дело на двамата братя. Последваха състезания в различни дисциплини – творчески, логически, спортни. Успехът се измерваше не в точки, а в букви.

в-к. "Старозагорски новини", бр. 100 (4784), 30 май 2014

в-к. "Старозагорски новини", бр. 100 (4784), 30 май 2014

Голяма част от игрите съдържаха задачи, свързани с букви от кирилицата. Накрая всички участвали в буквиадата бяха наградени по свой избор. Имаше магазинче, от което децата спрямо спечелените букви, си закупуваха различни неща.

БуквиадаБуквиадаБуквиадата се организира за четвърта поредна година. Целта е по забавен начин децата от ромския квартал, с които работи фондацията, да научат нещо повече за създаването на писмеността ни. Интересно е, че това състезание, посветено на българската азбука се организира от чешки доброволци. Тази година те са Магдалена Браунерова и Яна Петрухова. Тук са по програма „Младежта в действие” на Европейската доброволческа служба, проект „Млади за младите”.

БуквиадаБуквиадаБуквиада

Още снимки: във Фейсбук албума.

КОМЕНТАРИ

Коментара

Comments are closed