Ден на жената във фондация „Дон Боско България“

Освен програмата, забавните игри и вкусотиите, отбелязахме международния ден на жената и с една инициатива, която екипът ни вижда като практична, полезна и необходима. Ето какво сподели нашата гостенка д-р Йоана Брусарска:
„Тази година, отците Салезиани ме поканиха да проведа кратка беседа на тема „Орално здраве при бебета и деца“, по повод 8-ми март (Денят на жената).
Като лекар по дентална медицина за мен е много важно всеки родител да е запознат с основите на оралното здраве.
С тази беседа имах за цел да обясня на майките, че е важно да се грижат за хигиената на устната кухина при бебетата, още преди пробива на зъбите.
Същото важи и за децата с млечно съзъбие, за децата със смесено съзъбие и децата с постоянно съзъбие, защото точно оралната хигиена е една от най-важните за предотвратяване на кариеса и неговите усложнения.
Препоръката ми към всеки един родител е да възпитава у детето навика да мие зъбите си сутрин и вечер, с кръгови движения и умерен натиск, да ходи редовно на профилактични прегледи и да се храни правилно.“
Д-р Йоана Брусарска – лекар по дентална медицина
В организирането на празника участваха нашите ЕКС доброволци – Терезие Колошова и Франтишек Шустек, които работят в Стара Загора по проект 2021-1-BG01-ESC51-VTJ-000037011 „Образованието – ключ към по-добро бъдеще“, съфинансиран по програмата на ЕС „Европейски корпус за солидарност“ а специален гост беше ЕКС доброволецът ни от изминалата година 2022-2021 – Радек Щайнгарт, който ни посети за период от 2 седмици.

КОМЕНТАРИ

Коментара

Comments are closed