Летен скаутски лагер, 27.07-01.08.2021, село Малчика

“Между 27 юли и 1 август старозагорска скаутска група имаше първия си летен лагер. Той се проведе в град Малчика, в Северна България.
По време на лагера момчетата имаха възможност да споделят игри и други образователни дейности. Те също така осъществиха своя девиз „Винаги готов“ на практика и помагаха с някои дейности на жителите на селото.
Тъй като това беше първият летен лагер, скаутите за първи път имаха някои типични скаутски преживявания, като например: спане една нощ на открито в гората; всеки ден строй със салют към националното знаме. В предишните по-къси лагери те вече бяха научили, как да правят огън и някои типични възли.
В края на лагера всички бяха много щастливи. И също така много благодарни на общността от Малчика, която ги прие толкова добре през тези дни.
Благодарим и на всички онези благодетели, които правят това преживяване възможно със своето щедро сътрудничество. Благодарение на тях тези момчета могат да имат незабравими преживявания с висока образователна стойност. По този начин вие помагате за тяхното добро и благото на цялото общество, което може да се възползва от момчетата, възпитавани в ценности като добри скаути, любов към родината, семейството и Бога.“
Маркос Дала Сиа

Основни организатори на лагера бяха Веселин Христов, един от аниматорите на фондацията и Радек Щайнгарт, ЕКС доброволец, работещ в град Казанлък и град Стара Загора по проект „Образованието – ключ към по-добро бъдеще 2“, 2020-2-BG01-ESC11-079379, съфинансиран по програмата на ЕС „Европейски корпус за солидарност“. Организирането на игрите и ръководенето на лагера бяха неговия личен проект.
В лагера се включиха и доброволците от партньорската ни организация САДБА – Давид Бохняк и Матей Кабат. Давид е доброволец при нас от началото на 2021 година, а Матей дойде от Чешката република, за да помага в летните дейности.

КОМЕНТАРИ

Коментара

Comments are closed