Международен ден на майчиния език, 21.02.2020

На 21. февруари за втора поредна година заедно с фондация „Мисия Криле“, сдружение Euro-training и център „ВИВО“ отбелязахме празника на майчиния език. Събрахме се хора от 10 различни държави – Аржентина, България, Гватемала, Ирак, Иран, Полша, Търция, САЩ, Сомалия, Чехия.
Научихме интересни факти за езиците по света, чухме и пяхме химните на всички присъстващи държави, решавахме логическа задача, научихме значението на някои странни и остарели български думи, играхме игри.
Имахме и специална изненада за нашата доброволка Яна, която има рожден ден на същата дата. Получи подаръци, както и „честит рожден ден“, изпята на всичките десет езика. Яна работи в Стара Загора в нашия Център за информиране, консултиране, обучение и подкрепа „Ораторио“ с деца и младежи от ромски произход, по проект „Образовнието – ключ към по-добро бъдеще“, 2019-2-BG01-ESC11-062662, съфинансиран по програмата на ЕС „Европейски корпус за солидарност“.
Последната част от празника беше истинско кулинарно приключение – всеки беше направил някакво типично ястие от своята кухня, някои бяха донесли и по повече. Както се казва: хапнахме славно.
За нас е радостно, че успяваме да превърнем празника в традиция, която е едно радостно преживяване за хората, за които Стара Загора е станала втори дом.

КОМЕНТАРИ

Коментара

Comments are closed