Новогодишна среща

“Къде е родилият се юдейски Цар”? питаха тримата мъдреци. Децата търсиха новородения юдейски Цар. Докато Го търсеха в града, те всъщност осъзнаха, че трябва да имат подарък за малкия Младенец. Те изработиха една кутийка със злато вътре, една кутийка пълна със смола за ливан и свещ за смирна. Другите игри бяха организирани с цел да намерят мястото, където Младенецът е роден и да открият звездата, която ги води точно до там.

В допълнение към тези тематични игри имахме и други занимания: разходка до Тюлбето, разходка до Бузлуджа, придружена с пързаляне. Вечер имаше програми с игри и с пиеси, а посрещанахме на Новата 2020 година заедно на площада.

            Освен забавлението имаше и тема. По време на темата се обсъждаха начините да търсим Иисус в живота. Не трябва да се крием от Иисус, а да Го търсим постоянно. Всеки един мъдър човек търси Иисус Христос.

            Приключихме срещата с духовно пътуване и посещение на пещерите в град Раковски и Пловдив. Посетихме 4 църкви и всяка група остави своите дарове на детето Иисус. 

           Срещата се проведе в град Казанлък от 29.12.2019 г. до 02.01.2020 г. Общо бяхме 31 души: 22 деца, 9 организатори и помощници.“

Донбор Жирва сдб

Основни организатори бяха двете доброволки от Европейския корпус за солидарност – Маркета и Яна, които работят във фондацията по проект „Образованието – ключ към по-добро бъдеще“, 2019-2-BG01-ESC11-062662, съфинансиран по програмата на ЕС „ЕКС“.

КОМЕНТАРИ

Коментара

Comments are closed