Последващи дейности по проект „За по-добър шанс“

От от 08.07 до 13.07.2011 в центъра за деца и младежи „Оазис” в град Казанлък се проведе среща /доброволчески лагер /, на която двете ЕДС доброволки проведоха последващите дейности по проект „За по-добър шанс” на фондация „Дон Боско България”.

Целите на срещата бяха две – едната бе младежите да бъдат запознати с идеята за доброволчеството и с възможностите за доброволна служба, които предлага програмата „Младежта в действие”.

Другата бе самите участници да полагат доброволен труд по време на срещата и по този начин да има опит, върху който да стъпват обратна връзка и дискусиите.

Така се помъчихме да направим картината по-жива и цялостна. Няколко часа на ден участниците работеха, а след това имаха срещи с двете ЕДС доброволки Маркета Обручова и Моника Петрухова, които им споделяха своя опит, както и опита, който имат от Чешката република. Участниците гледаха и филми за доброволчеството.

В последния ден на срещата освен младежите, бяха поканени и представители на други организации , от които се отзоваха екип на сдружение „Самаряни”, гр. Стара Загора и представител на Сдружение „Младежки център за развитие – Взаимопомощ” , гр. Казанлък. На срещата присъстваха и представители на Общността на Салезианите на Дон Боско в България.

Двете момичета представиха своята дестмесечна работа, в снимки и в слово и се опитаха да пресъздадат интензитета на заниманията си с една етапна екипна игра, която демонстрираше колко мултифункционални понякога трябва да са ЕДС доброволците.


След играта имаше филм, изготвен от изпращащата организация САДБА (Чехия), който демонстрираше техния начин на работа, на подготвяне на доброволците и многобройността на техните доброволци…

Срещата завърши с раздаване на рекламни материали- фланелки и лека почерпка, на която учатниците можаха да пообщуват неформално.

Мартина Станева-Антонова

 

 

В-к "Новината",1-7 август 2011, бр. 30 (709), стр. 4

В-к "Новината",1-7 август 2011, бр. 30 (709), стр. 4

Повече СНИМКИ може да видите ТУК.


КОМЕНТАРИ

Коментара

Comments are closed